2A OPEREERT OP MEERDERE FRONTEN

De feestvierders tijdens de jaarwisseling zullen het geweten hebben: zij genieten niet enkel van sprankelende champagne en van spetterend vuurwerk, maar zij stappen ook in een ander Europa, hun beurzen en zakken gevuld met nagelnieuwe EURO’S. Was de jaarwisseling van 2000, aangekondigd als de grote “boem”, nog relatief gewoon en ging de overgang naar de nieuwe eeuw in 2001 bijna onopgemerkt voorbij, Nieuwjaar 2002 is totaal anders. Immers, op 1 januari 2002 worden in 12 landen van de Europese Unie, waaronder ook België, de nationale munten vervangen door de Europese eenheidsmunt, EURO. Voortaan gebeuren onze geldverhandelingen met ACHT verschillende euromuntstukken en ZEVEN kleurrijke eurobiljetten. En dat wordt wel even wennen, want de omrekeningskoers bedraagt 1 euro voor 40,3399 Belgische frank. Alles lijkt plots veel goedkoper….

Maar niet alleen Europa stapt over naar de eenheidsmunt, ook het Belgisch Leger voert zijn eenheidsstructuur in. LANDSVERDEDIGING wordt nu DEFENSIE en een CHIEF HEAD OF DEFENCE – CHOD zwaait met een geïntegreerde STAF de plak over een LAND, LUCHT en MARINECOMPONENT. Trouwens, niet enkel het Leger doet deze stap: ook de politie stapt over naar een geïntegreerde eenheidsstructuur: voortaan spreken wij nog enkel over de FEDERALE en de LOKALE  POLITIE. Politiemannen worden vanaf nu “INSPECTEURS” genoemd.

Voor 2A wordt het nieuwe jaar andermaal één grote uitdaging. In de eerste helft van het jaar zal een compagnie Infanterie worden gevormd en opgeleid om vanaf augustus 2002 deel te nemen als C-Cie aan BELUROKOS X. In de tweede helft van het jaar zal het thuisfront zich vooral moeten bekommeren om de families van deze compagnie en ondertussen de integratie van de DERDE schootsbatterij, de CHARLIE-batterij ( ex 6A) uitvoeren.

* * *

Maar het nieuwe jaar begint vooralsnog heel gewoon. Op 6 januari 2002 woont een delegatie van 2A de nieuwjaarsreceptie bij in het stadhuis van LIER. Enkele dagen later staan quasi dezelfde mensen in het Dienstencentrum “ ’T WEYERKE” voor een nieuwjaarsreceptie en op 18 januari 2002 zijn zij dan zelf de gastheren voor de talrijke genodigden op de nieuwjaarsreceptie van het kwartier HELCHTEREN.

In zijn nieuwjaarstoespraak herinnert LtKol SBH KEPPENS aan de structuurwijzigingen in het Leger, die steeds meer zullen vergen van de reeds zeer geplaagde militair. Hij stelt evenwel met tevredenheid vast dat 2A het daarin zeer voorbeeldig heeft gedaan. Hij denkt met enige weemoed terug aan de twee goede medewerkers, die het voorbije jaar in dienst zijn overleden. Hij bevestigt ook de uitdagingen voor het nieuwe jaar: de opdracht in KOSOVO met een volledige compagnie en de integratie van het personeel dat van de BSD terugkeert en dat vooral zal geïntegreerd worden in de C-batterij van 2A, die in het kamp WEST van BRASSCHAAT zal verblijven.

De “VRIENDENKRING 2A” sluit op 29 januari 2002 de rij van nieuwjaarsrecepties af in de garnizoensmess te ANTWERPEN.

Op 6 februari 2002 nemen een aantal lopers van 2A deel aan de finale van de militaire cross-country op het vliegveld van SCHAFFEN. De damesploeg eindigt verdienstelijk VIJFDE en de heren lopen 3804 punten bij elkaar en eindigen aldus NEGENDE op zeventien in de categorie “Grote Eenheden”

Diezelfde dag is in het kwartier HELCHTEREN de “ STICHTING VLAAMSE SCHOOLSPORT – SVS” te gast bij 2A. Zij nemen ondermeer deel aan een oriëntatieloop in het kwartier of op het oefenplein van SONNISHEIDE, naargelang de categorie en moeilijkheidsgraad.

En de crossploeg moet één week later, op 13 februari 2002, diep in haar reserves gaan om de eindstreep te halen in wat de “ veldslag van IEPER” zal genoemd worden: 6300 meter ploeteren door slijk en water!

Ondertussen zijn 140 mannen en vrouwen van 2A gestart met de intensieve opleiding voor de opdracht in KOSOVO tussen augustus en december 2002. Zij zullen als C-Compagnie deel uitmaken van de battle-group BELUROKOS 10 in de sector van de MULTINATIONALE BRIGADE – NOORD (MNB-N). Kapt Bart HACCURIA zal deze compagnie bevelen; adjudant Jos DRIJKONINGEN zal de functie van CSM waarnemen.

Op 1 maart 2002 zitten 150 gasten aan bij een uitgelezen gastronomische maaltijd in de feestzaal van het kwartier HELCHTEREN. Het menu leest u hierna en de wijnen hebben ronkende namen als:

Julius While Chardonnay California

Rioja Vino Azabache

Chateau Recogne Bordeaux Superieur

Tokaji Furmint

MENU

Gerookte kippenfilet met witloofsalade

*

Koninginnesoep met gemarineerde zalm

*

Medaillon van zeeduivel au Grand-Père

*

Sorbet van bosbessen

*

Elandfilet met Crawberrysalsa en portosaus

*

Geroosterde verse ananas met tequilasiroop

*

Koffie met vruchtenbonbons

*

Pousse-café

Het vergt van de genodigden, naast een goede eetlust ook heel wat geduld, maar de opbrengst is voor een goed doel en dat maakt veel draaglijker.

Van 11 tot 23 maart 2002 nemen de deelnemers aan BELUROKOS X deel aan een trainingskamp in MARCHE-EN-FAMENNE

Op 14 maart 2002 is de gemeentelijke lagere school “ DE GRIFFEL” uit HOUTHALEN-HELCHTEREN te gast bij 2A. Zij mogen zich uitsloven op de hindernisbaan van het kwartier en genieten van een “daverende” rondrit aan boord van een pantservoertuig M113. Heel andere koek wacht op de leerlingen van de Provinciale Technische School uit MAASMECHELEN. Zij krijgen in de kazerne les over bewapening, mechaniek en bevoorrading.

Op 1 april 2002 verlaten twee “ouwe cracks” het Regiment: Tom ROOZE en Jos BIESMANS. 1BrigChef Tom ROOZE uit PEER vervoegde 2A op 31 oktober 1964 en bleef er 38 jaren in dienst. Hij werd vooral bekend als “ Tommy Takel”, de chauffeur van de takelwagen en vanaf 1993 als chef-RP achter zijn glazen uitkijkpost in het wachtlokaal.1BrigChef  Jos BIESMAANS uit HELCHTEREN woonde en werkte in het kwartier. Hij was eerst bij 8Li en vanaf 1991 diende hij bij 2A.  Zijn dienst eindigde hij als barman van de club vrijwilligers.

Een cel “Veldartillerie”, geleverd door 2A, doet van zich spreken tijdens de CAX-Oefening  “COOPERATIVE LANTERN” in HARSKAMP (NL). Aan deze computeroefening nemen van 15 tot 26 april 2002 niet minder dan NEGEN NAVO-landen en ELF PfP- landen (PARTNERSHIP for PEACE) deel. Dit zijn landen uit het vroegere WARSCHAUpact.

Het personeel van BELUROKOS 10, met de C-Cie, zet ondertussen zijn opleiding voort met  o.m. een cohesiekamp in VOGELSANG van 15 tot 27 april 2002

Op 26 april 2002 is het weer crossdag in 2A. 341 deelnemers uit 31 verschillende eenheden nemen dit keer deel. De deelnemers van 2A, gereduceerd tot een minimum (zie hoger!), zijn terug te vinden in de achterste gelederen.

Van 29 april tot 3 mei 2002 neemt de Staf van de C-Cie deel aan een verkenning in KOSOVO. De compagnie zal worden ondergebracht in het kamp “WHITE PLAINS”, een containerkamp ten noorden van LEPOSAVIC. Zij zullen als bijzondere opdracht de bewaking van “ GATE ONE”, de toegangspoort naar de republiek SERVIE, op zich nemen.

Op zondag 5 mei 2002 heeft in het kwartier de jaarlijkse “OPENDEURDAG” plaats. Ondanks de pletsende regen, die van begin tot het einde neervalt, komen toch nog een 3000 bezoekers genieten van een zeer gevarieerd programma. Vooral de live-optredens van meerdere artiesten in de RADIO CONTACT SHOW vallen in de smaak, vooral omdat dit jaar het zekere voor het onzekere wordt genomen en de show doorgaat in de loods M5.

Maar ook de andere attracties, verspreid over het kwartier, worden druk bezocht. Als gevolg van het minder goede weer, zijn er geen lange files en sommige bezoekers kunnen zelfs meerdere keren een ritje met de M113 doen of een “death ride” maken. Ook de jeugd laat zich geenszins afschrikken door de regen en zij nemen massaal deel aan het “JEUGDBREVET”

Op 6 mei 2002 verliest 2A andermaal een gewaardeerd medewerker: na een korte maar pijnlijke ziekte sterft te TIENEN 10Wm Patrick DASQUE (36 jaar). Hij muteerde naar 2A op 30 juni 1994 in het kader van BEAR 97 en was OOffr topograaf in de B-Batterij.

Ondertussen gaan de voorbereidingen en de opleiding voor BELUROKOS 10 zijn volle gang. Van 3 tot 7 juni 2002 vindt in de streek van BEKKEVOORT en TIENEN de synthese-oefening plaats, die eindigt met een parade op de Grote Markt te TIENEN.

En dat het leger van 2002 op niets meer lijkt op dit van 1992 moge blijken uit de toelating die de Minister van DEFENSIE aan het personeel geeft. Zij mogen op de werkvloer, zonder vrijaf te moeten nemen, de live-uitzendingen op de televisie volgen van de wedstrijden die de Belgische “RODE DUIVELS” in het kader van de WERELDBEKER VOETBAL spelen tegen JAPAN, TUNESIË en RUSLAND.

Voor de mannen en vrouwen van BELUROKOS 10 begint het afscheid nemen. Op 15 juni 2002 is er in de Mess 2A een interkerkelijke dienst, verzorgd door de katholieke Padre Renaat DE PAEPE en de Evangelische Gemeente van OVERPELT. De homilie wordt gehouden door dominee Henk GELLING uit CANADA.

’s Anderendaags houdt de C-Cie een afscheidsparade voor de verzamelde families. Daarbij worden ook enkele demonstraties van de opdrachten gegeven. Indrukwekkend is zeker de “ CROWD CONTROL”, waarbij een peloton ordehandhavers in volle uitrusting, kloppend op hun schilden, naar de tribune opstapt.

Deze parade wordt gevolgd door een eerste informatiedag voor de families in de grote zaal van het Technisch Instituut DON BOSCO te HELCHTEREN.

En als klap op de vuurpijl is er op 21 juni 2002 een grote afscheidsparty in de businessruimte van het FENIX stadion van KRC GENK. Behalve een lekker koud en warm buffet, zijn er optredens van ARMAND SCHREURS; STIJN SCHRAEPEN; WALTER GROOTAERS; TESS; ZORAH en MARISA. 2A GOES KOSOVO”: de C–Cie, onder bevel van Kapt Bart HACCURIA, is er in ieder geval klaar voor….

Na dit feest volgen nog een paar weken verlof en dan heet het : “inpakken en weg wezen!”

Op 29 en 30 juni 2002 verleent 2A zijn medewerking aan de 20ste uitgave van de “ WEYERKESFEESTEN”, een zomers spektakel, dat honderden bezoekers lokt. Tijdens een nonstop-showprogramma zijn er optredens van de Limburgse artiesten BELLE PEREZ, LISA DEL BO en DANA WINNER.

In LEOPOLDSBURG drummen ondertussen 18.000 scholieren rond de militaire standen en voertuigen tijdens de “ WEEK VAN DE SCHOLEN”. Op zondag 30 juni 2002 wordt deze week afgesloten met een “  OPENDEURDAG VAN DE 1 MEC BDE ”, waarop nog eens een 20.000 bezoekers afkomen. Het hoeft geen betoog dat ook het personeel van 2A zijn medewerking verleent aan deze jaarlijkse manifestatie, die, behalve het PR-effect, ook financiële steun beoogt aan de sociale projecten van de eenheden uit de Brigade.

Van 5 tot 12 juli 2002 ontvangt 2A een 25-tal jongeren in het kader van de jaarlijkse  “JONGERENSTAGE”, ingericht door de Krijgsmacht. Deze jongens en meisjes volgen gedurende deze week een militair programma waarin hen allerlei vaardigheden worden aangeleerd en die afgerond wordt met een bivak. Ook de KLJ-meisjes uit WIJSHAGEN  slaan hun tenten op in het kwartier HELCHTEREN van 22 tot 25 augustus 2002. CHIRO HELCHTEREN zal dat ook doen voor een leidersweekend van 30 augustus tot 1 september 2002.

Tijdens de plechtigheden, ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, te LIER wordt het 40-jarig bestaan van het peterschap tussen de stad en 2A uitvoerig belicht. LtKol SBH Pascal KEPPENS legt, enkele dagen voor hij naar KOSOVO vertrekt, een bloemenkrans van 2A neer aan het monument der gesneuvelden van de stad. Tijdens de receptie in het stadhuis overhandigt hij een cheque van 750,00 EUR aan de VZW “DE STAPPAERT” uit LIER. Deze instelling houdt zich bezig met probleemjongeren en is aan uitbreiding toe.

In de laatste week van juli vertrekken dan de deelnemers aan  BELUROKOS 10. Na zes maanden voorbereiding zijn zij nu klaar voor hun opdracht in het kader van KFOR, de NAVO-vredesmacht in KOSOVO. Behalve Belgische militairen maken ook een Luxemburgs verkennningspeloton en een Roemeense Infanteriecompagnie deel uit van deze Battle-group. Zij wordt ontplooid in DRIE kantonnementen (compounds): CENTER CITY in LEPOSAVIC; NOTTING HILL en WHITE PLAINS in de omgeving. De battle-group wordt bevolen door LtKol SBH DE BRUYNE van 1C/1Gr en staat onder bevel van de Multi-Nationale Brigade Noord (MNB-N) onder Frans commando. LtKol SBH KEPPENS van 2A zal als verbindingsofficier op de brigadestaf werken. De C-Cie van BELUROKOS 10 wordt zoals reeds eerder vermeld, gevormd door de militairen van 2A, onder bevel van Kapt Bart HACCURIA.

Belroukos X White Plains
Belroukos X White Plains

2002 Belroukos

2002 Belroukos

2002 Belroukos

Het materieel wordt met een RoRo-schip vanuit ZEEBRUGGE naar het Griekse THESSALONIKI verscheept en rijdt dan langs de weg naar KOSOVO. Het personeel wordt vanuit de militaire luchthaven van MELSBROEK eerst naar het Macedonische SKOPJE gevlogen, van waaruit de tocht met autobussen wordt voortgezet naar de woelige Servische provincie, waar etnische Albanezen (KOA) en Serviërs (KOS) mekaar het leven zuur maken.

Door deze opdracht blijft in HELCHTEREN nog slechts een beperkte groep personeel achter. Maar de taken van dit thuisfront zullen er niet op verminderen… integendeel.

Aan de “VIERDAAGSE VAN DE IJZER” van 21 tot 24 augustus 2002 neemt dan ook maar een klein detachement deel. Nieuw dit jaar is de idee van COMOPSLAND, die beveelt dat alle beschikbare militairen minstens één dag aan deze mars moeten deelnemen. De manschappen van 2A zullen dat doen op 22 augustus 2002, onder leiding van Maj ACKE, Comd a.i.

Een delegatie van 2A neemt ook deel aan de “DEFENSIEDAGEN” op 31 augustus en 1 september 2002 te BEAUVECHAIN (Bevekom). 2A stelt er o.m. een M109A2 en een VBCL ten toon.

Om de vakantiekriebels (sic) voor goed weg te wuiven, zijn er in september nog een paar “SPIRIT EXERCISES” in de streek van DINANT en in VOEREN. Deze laatste oefening omvat zelfs een “uitstapje” met een C130 HERCULES vanaf KLEINE BROGEL over KOKSIJDE naar BIERSET.

Op 26 september 2002 heeft in de AieSch-6A te BRASSCHAAT de afscheidsplechtigheid plaats van de batterij 6A, die afscheid neemt van de school om op 1 oktober 2002 de nieuwe C-Bij van 2A te worden.

De vriendenkring “ KRING MODEST 2A” roept zijn leden samen op 28 september 2002 voor de jaarlijkse reünie. Dit jaar gaat de uitstap naar de merkwaardige mergelgrotten in de Sint-Pietersberg te MAASTRICHT. Deze interessante trip wordt gevolgd door een lekkere barbecue in de bar Offr te HELCHTEREN.

Op 30 september 2002 levert 2A het eredetachement te EVERE voor het bezoek van de Stafchef van de Bahreinse Strijdkrachten, GenMaj AL-KHALIFA, aan CHOD.

Op 2 oktober 2002 wordt tijdens een korte plechtigheid op de erekoer van het kwartier HELCHTEREN de nieuwe C-batterij officieel opgenomen in de rangen van 2A. Deze batterij bestaat uit het vroegere personeel van 6A, dat ontbonden wordt in de schoot van de Artillerieschool. Ook een deel van het personeel van het RACh, dat uit ALTENRATH (D) terugkeert, zal de rangen van deze batterij vervoegen. De batterij blijft gekazerneerd in het kwartier WEST te BRASSCHAAT (B33). Zij staat thans onder het bevel van Kapt LE BRUYN; haar batterijadjudant is 1Owm DE KONING. De nieuwe C-batterij verkiest haar oud embleem te bewaren: een ijsbeer.

Het 2de REGIMENT VELDARTILLERIE heeft voortaan onderstaande samenstelling:

Organigram 2002
Organigram 2002

In KOSOVO krijgt die andere C, de C-Cie heel wat werk te verrichten. Zij moeten niet enkel “GATE ONE”, de toegangspoort naar SERVIE, bewaken, maar ook de beruchte brug over de IBAR in MITROVICA, ter ontlasting van de Fransen. Daarbij zijn er ook nog de wacht aan het depot Klas III in PRISTINA; de sociale patrouilles; de zoekacties naar verborgen wapens en de vliegende controleposten. Tijdens de tweede periode van hun opdracht zullen zij ook worden ingeschakeld in de verhuis van CENTER CITY naar NOTTING HILL, daar het commando besloten heeft het centrum van LEPOSAVIC te ontruimen.

Omdat de boog niet altijd kan gespannen staan zijn er nog korte uitstappen voorzien, sportieve ontmoetingen zoals de “HILL RUNS” en de trektochten. Er zijn ook leerrijke uitwisselingen met andere KFOR-eenheden en zelfs met het Joegoslavische leger aan de grens wordt verbroederd.

In HELCHTEREN heeft het thuisfront zijn handen vol met de maandelijkse familiebijeenkomsten, die doorgaan in de grote zaal van het Technisch Instituut DON BOSCO. Op deze bijeenkomsten vernemen de families de laatste nieuwtjes uit KOSOVO, maar er kunnen ook groeten worden uitgewisseld. Het belang van deze bijeenkomsten wordt voldoende onderstreept door het bezoek van H.K.H. Prinses MATHILDE op 29 september 2002 te LEOPOLDSBURG. Voor deze gelegenheid worden de families van 2A verzameld in de Mess “PHILIP”

De “VRIENDENKRING 2A” nodigt op zijn beurt haar leden uit voor een tweedaagse uitstap in MIDDELKERKE. Op 1 oktober 2002 is er een ontvangst in de club “CONTINENTAL”. ’s Anderendaags is een busuitstap voorzien naar FRANS-VLAANDEREN. Hierbij worden de steden CASSEL (Kassel) en BERGUES (Sint Winoksbergen) bezocht. De dag wordt afgesloten met een galadiner in de club “CONTINENTAL”.

Op het menu staan:

Ode aan de Noordzee

*

Consommé Continental

*

Keizerbaarsfilet met champignons en krielaardappelen

*

Dessert van het huis

En ook de “VERBROEDERING DER OUDSTRIJDERS 2A-8A en RAL” nodigt uit voor een feestmaal. Dit gebeurt in het “HOF van ARAGON” te LIER ter gelegenheid van  de viering van  “WAPENSTILSTANDSDAG” op 11 november 2002. Een delegatie van 2A, onder leiding van Maj ACKE, neemt eerst deel aan een dodenherdenking in de St Gummaruskerk en legt daarna bloemen neer aan het monument van de stad en op het militair kerkhof. Na een receptie op het stadhuis van LIER komt het gezelschap dan samen voor het jaarlijkse feest.

Hier vermeldt het menu:

Gegarneerde zalmmoot

*

Aspergeroomsoep

*

Prins Orloffgebraad met kroketten

*

Vanilleroomijs met chocolade

Enkele dagen later, op 15 november 2002, is opnieuw een delegatie van 2A in LIER aanwezig op het TE DEUM en de receptie bij gelegenheid van “KONINGSDAG”

Op 26 november 2002 ontvangen alle militairen van het thuisfront 2A een persoonlijke brief uit KOSOVO van de commandant van de C-Cie, Kapt-Cdt Bart HACCURIA. Op deze wijze wenst de commandant zijn dank uit te drukken aan de thuisbasis, voor hun inzet en hun goede zorgen voor hun collega’s in KOSOVO en voor hun families. Maar hij wil hen ook voorbereiden op de terugkeer van hun makkers, die vier maanden een ander levensritme hebben gekend in een vreemde omgeving.

Vanaf 29 november 2002 keren de deelnemers aan BELUROKOS 10 groepsgewijze terug naar België. Hen wacht nu de moeilijke taak om de draad weer op te nemen, thuis en in de kazerne. Behalve enkele dagen welverdiend verlof, moeten zij ook nog het materieel ontladen in ZEEBRUGGE. Voertuigen en uitrusting hebben een grondige onderhoudsbeurt nodig en daarom blijft het personeel nog tot half februari 2003 onder operationeel bevel van de Battle Group.

Ook op 29 november 2002 is er een korte plechtigheid aan het monument van 2A in het kwartier HELCHTEREN. Een delegatie van de VERBROEDERING DER OUDSTRIJDERS 2A – 8A en RAL is uitgenodigd voor een bloemenhulde, ter ere van de gesneuvelde artilleristen. Aansluitend is er een receptie met “standing-lunch” in de feestzaal van de Mess.

Op 4 december 2002 vieren de artilleristen van 2A hun patrones, SINT BARBARA met een speciale parade, een regimentscross en een gezamenlijke maaltijd.

Op 6 december 2002 neemt de C-Batterij en een delegatie van 2A deel aan de plechtigheden in de Artillerieschool te BRASSCHAAT naar aanleiding van het BARBARAFEEST. Het is de eerste keer dat de C-Batterij in het openbaar optreedt als batterij van 2A en zij doet dat voortreffelijk..

Een week later, op 12 december 2002, viert ook de “VRIENDENKRING 2A” zijn Barbarafeest in de garnizoensmess ANTIGOON te ANTWERPEN.

Tussendoor is er nog een CAX- oefening “KIBOWI” in AMERSFOORT (NL).

In plaats van het traditionele, maar saaie Sinterklaasfeest, pakt de SCV-dienst uit met iets heel anders. Zij organiseren een “KERSTHAPPENING” in de kazerne op 18 december 2002. Groot en klein kan daar vrij rondlopen tussen speeltuigen en tenten met drankjes en hapjes of pannenkoeken gaan eten in de mess 2A. Het wordt een groot succes en een formidabele belevenis….

De Kerstman loopt nog even binnen bij de gasten in het dienstencentrum “’T WEYERKE” en deelt er snoep en geschenkjes uit.

En dan is het stilaan tijd om het licht over 2002 uit te doen. Inderdaad, van 23 december 2002 tot 5 januari 2003 sluit het kwartier zijn deuren en geniet het personeel van zijn eindejaarsverlof. Het jaar 2002 loopt teneinde: het is vooral het jaar van de Charlie geweest.  Eerst was er de opleiding voor en de deelneming aan BELUROKOS 10 van de C-Compagnie, gevormd uit personeel van 2A. Deze opdracht legde ook een hypotheek op het leven en de taken van het thuisfront.

Nadien was er de integratie van de C-batterij, komend van 6A en versterkt met personeel uit het RACh. Ook hier moest iedereen ingepast worden in het geheel van het Regiment en waar nodig diende men aan te passen en bij te scholen.

Dat deze opgaven, buiten alle andere bezigheden om, tot een goed einde zijn gebracht, getuigt nog maar eens van de “spirit” die de mannen en vrouwen van 2A bezielt. Zij kunnen elke nieuwe uitdaging aan…

2002grp1 2002grp2 2002grp3