Het jaar 1984 begint met een kampperiode in het koude en besneeuwde ELSENBORN. Het bataljon oefent er met werkelijke vuren van 3 tot 20 januari 1984. De kampperiode eindigt, zoals gebruikelijk, met een bataljonstest.

Verder staat dit jaar ook in het teken van de wederzijdse contacten. Op 7 en 8 februari 1984 is een delegatie officieren en onderofficieren te gast bij het Duitse zusterbataljon, PANZERARTILLERIE 55, in de “Dornbergkaserne” te HOMBERG.

En op 27 april 1984 reist een afvaardiging van het Lierse gemeentebestuur met miliciens van de B – batterij mee naar ESCHWEGE, voor een bezoek aan het “ IJZEREN GORDIJN”. Begeleid door een gids van de “BUNDESGRENZSCHUTZ” worden de grensversperringen op meerdere plaatsen bezocht. De Lierenaars zijn erg onder de indruk van deze grens, dwars door Duitsland, waar de vrijheid eindigt….

Op 16 juni 1984 viert het PANZERARTILLERIEBATAILLON 55 in HOMBERG zijn 25- jarig bestaan. Op de plechtigheid is een detachement van 2A met Standaard aanwezig.

In LÜDENSCHEID hebben diezelfde maand, van 29 juni  tot 1 juli 1984 de Regimentsfeesten van 2A plaats. Nieuw in het programma is een avondvoorstelling door de Lierse toneelgroep “ SCHOOLBOND” met het bekende Vlaamse toneelstuk “ SLISSE en CESAR” Hieruit groeien  goede betrekkingen met deze vereniging, wat er toe zal leiden dat elke jaar een aantal mensen van 2A de toneelvoorstellingen van deze groep zal bijwonen in LIER. In 1993 zal deze toneelgroep zelfs een eigen zaal bouwen in de “ Predikherenlei” te LIER.

Van 5 tot 12 juli 1984 zijn een aantal AA- schutters van 2A te gast bij het zusterbataljon, die een schietperiode uitvoeren in PUTLOS aan de OOSTZEE.

Als begin september 1984 de Lierse burgemeester, senator Herman VANDERPOORTEN, na een slepende ziekte, overlijdt, zal het niemand verwonderen dat een ruime delegatie van 2A de begrafenis van deze bekende politicus op 10 september 1984 zal bijwonen. Het militaire eredetachement wordt, om praktische redenen, evenwel geleverd door 18RA uit BRASSCHAAT.

Van 17 tot 28 september 1984 laat het 1 (BE) Corps zijn leeuwen los. Onder de codenaam “ ROARING LION” gaat deze FTX – oefening door in de streek van MESCHEDE en KORBACH.

Tijdens de kampperiode in ELSENBORN van 15 tot 28 oktober 1984 kan 2A zijn voorwaartse waarnemers trainen met een opsporings- en bewakingsradar, RATAC, in gebruik bij zijn Duitse zusterbataljon. Van 22 tot 25 oktober 1984 is er in het kader van de “ JOINT TRAINING” ook een Engelse batterij, de “4th (SPHINX) FIELD BATTERY  ROYAL ARTILLERY” aanwezig om, samen met de A – Batterij van 2A te oefenen en vuren uit te voeren. Doel van deze oefening is de wederzijdse procedures te leren en toe te passen en ook het vuren in een andere korpszone te bestuderen.

Op 9 november 1984 wordt de “GARNIZOENSCROSS” gelopen. Behalve de schoolkinderen en de dames nemen ook 600 militairen en burgers deel aan de “ VETERANENCROSS”. Een echt massale deelneming…