Tijdens een alarmoefening op 21 januari 1975 gebeurt er in het kwartier een zwaar verkeersongeval. Dank zij het snel en koelbloedig ingrijpen van  Dr CARRE ( 2JP) wordt het leven van één der zwaar gekwetste militairen van 2A gered.

Op 14 maart 1975 geeft LtKol SBH Gaspar VUYLSTEKE het bevel over aan  LtKol August VAN MELDERT. Als afscheidsgeschenk aan de Duitse bevolking, waarmee de korpscommandant de beste betrekkingen onderhield, geeft de Muziekkapel van de Luchtmacht een galaconcert in het Parktheater.

Lt Kol Van Meldert wordt aangesteld als 54ste Korpscommandant van 2A
Lt Kol Van Meldert wordt aangesteld als 54ste Korpscommandant van 2A

Op 19 april 1975 heeft in het Nattenbergstadion van LÜDENSCHEID de jaarlijkse garnizoenscross plaats.

Op traditionele wijze wordt het Regimentsfeest gevierd van 20 tot 22 juni 1975.

Tijdens de maneuverperiode bij uitstek, van 6 tot 13 september 1975, neemt het bataljon deel aan de FTX “ BLACK TEMBO” van de 16de DIVISIE. Dit maneuver gaat door in de EIFELSTREEK en start vanuit het kamp VOGELSANG in zuidelijke richting met een overschrijding van de MOEZEL.

Op 6 december 1975 nodigt de korpscommandant de “high society” van de stad en het garnizoen uit voor een “GARNIZOENSBAL” in de mess voor officieren. Dit bal komt in de plaats van het vroegere “Volksbal” in het garnizoen, dat door steeds weerkerende vechtpartijen  werd afgevoerd.