Op 23 maart 1956 viert het bataljon zijn wapenfeest. Deze keer  is de zon wel van de partij en de talrijke bezoekers genieten dan ook van een keurige wapenschouwing en een sportieve namiddag.

Op 17 september 1956 wordt LtKol R. GATHY de nieuwe korpscommandant van 2A. LtKol GATHY is voorheen een tijdlang tweede commandant van het Belgische Vrijwilligersbataljon in KOREA geweest en is drager van hoge Koreaanse en Amerikaanse onderscheidingen.

Einde november 1956 verplaatst 2A zich naar het kamp van ELSENBORN, voor een schietperiode. Het weer is niet zo best en de winter laat zich reeds voelen op de hellingen van de EIFEL.  Tijdens de verplaatsing gebeuren dan ook enkele ongevallen. In GEMUND belandt een vrachtwagen BEDFORD naast de weg en duikt het water in. De berging verloopt bijzonder moeizaam en trekt talrijke kijklustigen. Even verder, bij het afrijden van een bochtige helling, kantelt een getrokken kanon 25 Pdr. Dergelijke  ongevallen zullen wel meer voorkomen. Als de trekker afremt op een helling, slaat weliswaar  de recalcitratierem van de munitiewagen dicht, maar het artilleriestuk, dat daar achter hangt,  heeft geen remmen; het duwt de munitiewagen scheef, met alle gevolgen vandien.