Om het de miliciens zo aangenaam mogelijk te maken, worden in 1955 in het kwartier PEPINSTER een kegelbaan en een “fritkot” ingericht. De soldaten voelen zich nu echt thuis op dat stukje “Vlaamse” grond in het verre Duitsland..

Op 19 maart 1955 viert het bataljon zijn jaarlijkse Regimentsfeesten. Het heeft gesneeuwd en het is bar koud en winderig. Desondanks zijn toch een aantal familieleden en oud-strijders uit België naar SIEGEN gekomen. Zij genieten er van een indrukwekkende wapenschouwing met defilé, een gezellige maaltijd en een gevarieerd sportfeest. Maj LANGOUCHE belooft hen, aan het einde van het bezoek, later op het jaar in betere omstandigheden te ontvangen.

LtKol Langouche (korpscomd.), Cdt Pernot (2Comd) en Kapt Bergmans (S3) tijdens de Bataljonstest te Elsenborn
LtKol Langouche (korpscomd.), Cdt Pernot (2Comd) en Kapt Bergmans (S3) tijdens de Bataljonstest te Elsenborn

Begin september neemt 2A deel aan het maneuver “ FEUILLES MORTES”. Het maneuver verloopt succesvol maar in een echte herfstsfeer, waarbij warme soep welkom is.

Op een zomers weekend in september houdt majoor LANGOUCHE zijn belofte van maart en ontvangt een tachtigtal families , die het weekend samen met hun “jongen” zullen doorbrengen. Het wordt een gemoedelijk feest met allerlei  attracties, zoals o.a. een gymkhana met militaire voertuigen, een sportfeest en een uitstap naar de Rijn..

Op 4 december 1955 wordt de patroonheilige van de Artillerie, BARBARA, gevierd. Na de militaire plechtigheid is er een gezamenlijk feestmaal en een jeep-run. De dag wordt afgesloten met een leuke cabaretavond.