Tijdens de viering van Reigersvliet, het wapenfeest van 2A, op 13 maart 1954 zijn voor het eerst familieleden van de miliciens op bezoek. Zij worden met autocars uit België aangevoerd.

LtGen TROMME, commandant van het 1ste LEGERKORPS, zit de plechtigheid voor. Na het einddefilé huldigt hij de nieuwe informatiezaal van het kwartier in. In een aangenaam kader kunnen de militairen van 2A voortaan muziek beluisteren, boeken en tijdschriften lezen en kleine spelletjes doen.

Op 14 juni 1954 neemt Maj F. LANGOUCHE het bevel  over van LtKol GEEROMS, die bijna drie jaar korpscommandant was bij 2A.

Nauwelijks enkele dagen later is het bataljon reeds in het kamp van ELSENBORN, waar het  talrijke vuren, waaronder oorlogsvuur, uitvoert. Het bataljon wordt er op 18 juni 1954 ook getest op zijn technische en tactische vaardigheid.

Voor de miliciens wordt de maand juli 1954 een echte feestmaand: de legerdienst wordt verminderd tot 18 maanden…

Van 18 tot 30 september 1954 hebben de eerste grote maneouvers  van het 1ste LEGERKORPS plaats. Onder de naam “ BATTLE ROYAL” trekken de troepen op in de richting van de WESER.

Het Barbarafeest 1954 krijgt zelfs een staartje: na het eigenlijke feest op 4 december 1954 is er op 5 december nog een zeer gesmaakte Welfarevoorstelling in het kwartier.