Op 15 april 1952 verlaat 2A zijn kazerne in EUSKIRCHEN en verhuist nu naar SIEGEN, de Oranjestad aan de rand van het Sauerland, ruim 80 kilometer voorbij KÖLN. Het bataljon neemt zijn intrek in het “ KWARTIER PEPINSTER”, gelegen op de WELLERSBERG, aan de noordkant van de stad. Het bataljon deelt deze kazerne met de 1Cie MORTIEREN en de 1Cie TANKS. 2A behoort nu tot de EERSTE INFANTERIEBRIGADE van de EERSTE INFANTERIEDIVISIE.

Kazerne Pepinster

Tijdens de Barbarafeesten van 4 december 1954 gebruikt LtKol GEEROMS voor het eerste de nieuwe leuze van 2A:

“ TWEEDE IN NAAM, EERSTE IN FAAM!”

Op diezelfde plechtigheid worden ook de batterijwimpels overhandigd aan de batterijcommandanten. Op blauw en rode doek dragen deze wimpels, langs beide zijden, de geborduurde symbolen van de batterijen. Het zijn:

            – voor de Staf batterij:                 een staf

            – voor de Dog batterij:                 een hondenkop

            – voor de Easy batterij:                een schildpad  ( = traag)

            – voor de Fox batterij:                  een vos

            – voor de Dienstenbatterij:           een pelikaan ( = voedt zijn jongen uit de bek)

De wimpels zijn afgezoomd met gouden franjes en bevestigd op een koperen staaf, die in de geweerloop van de gids van elke batterij kan gestoken worden.

“ Draag ze met fierheid aan het hoofd van uw batterij!” zegt de korpscommandant tegen zijn batterijcommandanten, die de wimpels op hun bureau zullen bewaren.

Die dag wordt ook het eerste nummer van het eenheidsblad “MODEST” onder de manschappen verspreid. Het is gestencileerd en verlucht met enkele tekeningen; het bevat naast nieuws uit de eenheid ook algemene informatie en ontspanning.

Onder het commando van LtKol GEEROMS wordt heel wat gedaan voor het welzijn van de soldaten, die op dat ogenblik overigens 21 maanden dienst moeten doen. Zo ontstaan de zogenaamde “ Batterijclubs”. Deze lokalen moeten de soldaten in staat stellen, tijdens hun vrije tijd, aan knutselwerk, gezelschapsspelen, enz… te doen  Er wordt ook weer een bataljonsorkest opgericht, dat nu de nederige naam “ THE HUMBLE BAND” draagt. Vooral de EASY-batterij scoort met haar “ SUPER-PLUS” lokaal de hoogste toppen. Tijdens één van de talrijke feestjes verklaart de korpscommandant o.m. “ … ze hebben hier nu een thuis gekregen, waarmee zal getracht worden de thuis in het verre België zo goed mogelijk te vervangen….”